Ana Sayfa Arama Galeri Video
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa sahillerinden ‘iyi’ haber

Bursa’nın Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki 24 plaj ve kampta yapılan temmuz ayı birinci tur ölçüm sonuçları açıklandı. Tahlillerde, Bursa’daki tüm plajların girilebilir kalitede suya sahip olduğu belirlendi.

Bursa’nın Mudanya, Karacabey ve

Bursa sahillerinde temmuz ayı birinci tur tahlil sonuçları belli oldu…

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasına göre; Marmara Denizi’ne kıyısı olan Gemlik’te 8, Mudanya’da 9, Karacabey’de 3, İznik Gölü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tahlil yapıldı.

100 mililitrede bulunan bakteri sayısının kılavuz ve zorunlu değerler olarak dikkate alındığı ölçümlerde, parametrelerin tüm plajlarda referans değerler aralığında olduğu tespit edildi.

Ölçümlerin ardından çıkan sonuçlar kılavuz değerlerinin altındaysa iyi kalitedeki su (girilebilir), kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa orta kalitede su (girilebilir), zorunlu değerlerin üzerindeyse kötü kalitede su (girilemez) olarak değerlendiriliyor.

İşte ölçüm sonuçlarına göre; Bursa’nın iyi ve orta kalite suya sahip sahil ve plajları:

Gemlik’te Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, B.B.B. Küçükkumla Halk Plajı, Büyükkumla Halk Plajı, Hasanağa Gençlik Kampı, Gemsaz Halk Plajı, ve B.B.B Kurşunlu Kadınlar Plajı’nda ‘iyi kalite su’ çıkarken, B.B.B. Kumsaz Halk Plajı’nda ise ‘orta kalite su’ olduğu saptandı.

Mudanya’da Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, B.B.B. Eşkel Halk Plajı, B.B.B. Eğerce, B.B.B. Mesudiye Halk Plajı ve Kumyaka Halk Plajı’nda ‘iyi kalite su’ çıkarken, Altıntaş Halk Plajı’nda ise ‘orta kalite su’ çıktı.

Karacabey’deki Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı ve Kurşunlu Halk Plajı’nda ‘iyi kalite su’ olduğu tespit edildi.

İznik Gölü’nde Darka Tatil Köyü, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Göllüce Halk Plajı ve Orhangazi Halk Plajı’nda ‘iyi kalite su’ olduğu saptandı.

Kaynak: Sercan YAVUZ / OLAY